Antena Căutare

Barack Obama a confirmat ca s-au folosit arme chimice in Siria. "Inca nu s-a luat o decizie in privinta interventiei militare!"

Presedintele Barack Obama a confirmat ca guvernul sirian a comis atacul cu arme chimice care a facut sute de victime la 21 august. Obama a adaugat ca regimul de la Damasc va suporta consecintele acestui act criminal. Dar o eventuala riposta militara este de asteptat doar peste cateva zile. Motivul amanarii ar fi retinerea unor parlamentari de la Londra, dar si de la Washington

Statele Unite au ajuns la concluzia ca atacul cu arme chimice din Siria a fost lansat de guvernul lui Bashar al-Assad, care nu poate ramane nepedepsit, potrivit presedintelui Obama. Acesta spune ca nu a luat, inca, decizia finala privind o eventuala actiune militara in Siria, dar o asemena operatiune va fi, in orice caz, limitata. “Nu am niciun interes pentru vreun conflict pe termen nedefinit in Siria, dar trebuie sa fim siguri ca acele tari care incalca normele internationale asupra armelor chimice, care ne-ar putea ameninta si pe noi, vor fi trase la raspundere”, a declarat Obama.

Riposta militara, pentru care pleda si guvernul britanic, parea iminenta in ultimele zile, dar a intampinat o opozitie neasteptata in Parlamentul de la Londra. Premierul David Cameron spune, acum, ca nu se va trece la actiune decat dupa ce inspectorii ONU din Siria isi vor prezenta raportul asupra atacului de la 21 august. La Londra, au inceput si manifestatii de protest fata de eventualul razboi din Siria.

Intre timp, guvernul sirian sustine ca nu fortele sale, ci rebelii sunt cei care au folosit arme chimice. La Damasc, localnicii asteapta cu calm evolutia evenimentelor, cel putin in cartierele controlate, inca, de regim.

Tot mai multi sirieni incearca, totusi, sa paraseasca tara, cat mai este posibil. Cei mai multi aleg tarile vecine, Turcia sau Libanul. Potrivit presei libaneze, si familiile unor demnitari ai regimului sirian au ajuns pe aeroportul din Beirut, de unde au plecat mai departe spre o destinatie necunoscuta.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro.

America de Sud, in lupta cu zapada... Fostul psihiatru al armatei americane, condamnat la moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x