Antena Căutare

California a fost lovită de un nou cutremur! Seismul a înregistrat 7,1 magnitudine pe scara Richter

La o zi după ce a fost zguduită de cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani, California a resimţit în urmă cu mai puţin de o oră un cutremur şi mai violent.

La o zi după ce a fost zguduită de cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani, California a resimţit în urmă cu mai puţin de o oră un cutremur şi mai violent.

Seismul a înregistrat 7,1 magnitudine pe scara Richter, însă unele estimări vorbesc de o intensitate de 6,9.

Cel mai recent cutremur a avut loc la aproximativ 17 kilometri nord-est de Ridgecrest, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Potrivit unor oficiali, este cel mai mare seism înregistrat în ultimii 20 de ani.

S-au raportat incendii şi mai multe persoane rănite în Ridgecrest - la aproximativ 150 de kilometri de Los Angeles. Un centru de operaţii de urgenţă este înfiinţat în Bakersfield, a spus purtătorul de cuvânt al judeţului Kern, Megan Person, pentru CNN.

În centrul oraşului Los Angeles, cutremurul s-a resimţit mai puternic decât cel de o zi înainte.

Unităţile de siguranţă publică se deplasează în întreg oraşul "pentru a asigura siguranţa şi a inspecta infrastructura", a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Seismologii nu exclud că ar putea fi mai multe cutremure.

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc joi în regiunea California de Sud, la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles. Seismul a avut cel puţin patru replici importante, cu magnitudini de 4,7, 3,5, 3,8 şi 4,2.

Controverse de Ziua Americii... Tribut sau glumă? O statuie a Melaniei Trump dezvelită în oraşul său natal din Slovenia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x