Antena Căutare

Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a îndoliat o lume întreagă. Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la onorabila vârstă de 96 de ani. Cortegiile funerare au acaparat întreaga țară, iar elementele protocolului funerar au atras atenția. Ce scrie pe piatra funerară a Majestății Sale.

Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a Galerie
Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a | Getty Premium

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață și odată cu ea o întreagă istorie care i-a marcat existența. A fost una dintre cele mai longevive regine avute de Marea Britanie și una dintre cele mai iubite femeie, din fruntea țării.

Trecerea sa în neființă a marcat o lume întreagă și la nivel mondial au loc transmisiuni în direct ale procesiunii funerare. Pe 19 septembrie Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, iar pe placa de marmură a pietrei funerare fost făcută o inscripție care a atras atenția tuturor.

Ce scrie pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a

Numele Reginei a fost acum gravat pe o piatră funerară de registru, alături de restul familiei ei, la capela Windsor, unde a fost înmormântată luni. Locul ei de odihnă este alături de Prințul Philip și de părinții ei, ale căror nume sunt de asemenea înscrise pe piatră.
Palatul Buckingham a spus că inscripția de pe piatra registrului din Capela Memorială George al VI-lea are acum numele reginei, ale părinților ei și ale lui Filip, împreună cu anii de naștere și de deces. Piatra, care este nouă, a înlocuit placa de piatră neagră așezată în podea, care prezenta numele George al VI-lea și Elisabeta cu litere de aur.

Piatra conține acum, sub formă de listă, „George VI 1895-1952” și „Elizabeth 1900-2002” urmate de o Garter Star metalică, iar apoi „Elizabeth II 1926-2022” și „Philip 1921-2021”. Toți cei patru membri ai familiei regale erau membri ai Ordinului Jartierei, care are Capela Sf. Gheorghe, casă spirituală. Când Philip a murit în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost îngropat în Bolta Regală a St George's, gata să fie mutat în capela memorială - o anexă din piatră palidă adăugată în partea de nord a clădirii din spatele culoarului North Quire în 1969 - când regina a murit, potrivit mirror.co.uk.

Majestatea Sa a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh în cadrul unei slujbe private la care au participat Regele și alți membri ai Familiei Regale, luni seară - după înmormântarea ei de stat de la Westminster Abbey și slujba de la Windsor.

Citește și: Cum au fost pozați copiii Reginei Camilla la funeraliile Reginei Elisabeta. Ei sunt frații vitregi ai Prinților Harry și William

Sora Reginei, Prințesa Margareta, a fost incinerată

Sora Reginei, Prințesa Margareta, care a murit în 2002, a fost incinerată, iar cenușa ei a fost pusă inițial în Seiful Regal, înainte de a fi mutată în capela memorială George al VI-lea, împreună cu sicriele părinților ei, când Regina Mamă a murit câteva săptămâni mai târziu.

Castelul Windsor este în prezent închis publicului și se va redeschide pe 29 septembrie, când oamenii vor putea vedea capela ca parte a unui tur general al Castelului Windsor, care costă până la 28,50 GBP pentru adulți și 15,50 GBP pentru copii. Se crede că Charles a zburat marți în Scoția cu Regina Consort pentru a se întrista în privat, în timp ce Familia Regală își continuă perioada de doliu pentru Regina.

Citește și: Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Femeia a fost criticată pentru apariție

Portretul cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică l-a publicat în ziua funerariilor... De ce este căptușit cu plumb sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Totul are rădăcină în tradiția pentru conservarea trupulu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x