Antena Căutare

Cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav în urma deraierii trenului lângă Milano. Anunţ MAE: Un român se numără printre victime

Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav joi dimineaţa, în apropiere de Milano, au anunţat salvatorii, relatează AFP. 

Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav joi dimineaţa, în apropiere de Milano, au anunţat salvatorii, relatează AFP.

Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie 2018, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat, mai precizează MAE.

Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autoritățile locale fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav în urma deraierii trenului lângă Milano. Anunţ MAE: Un român se numără printre victime

Această deraiere, ale cărei cauze sunt în continuare necunoscute, a avut loc către ora locală 7.00 (8.00, ora României) în apropiere de marea metropolă din nordul Italiei şi s-a soldat de asemenea cu aproximativ 100 de răniţi uşor, a precizat Cristina Corbetta, o reprezentantă regională a serviciilor de intervenţie de la Milano, intervievată de postul Sky TG24.

Salvatori continuau să verifice în interiorul vagoanelor, în căutarea şi spre evacuarea pasagerilor încarceraţi în mormanul de fiare. Unul dintre vagoane, înclinat aproape în unghi drept, bara calea ferată.

Evacuaţi unul câte unul pe tărgi, răniţii cel mai grav au primit primele îngrijiri pe un câmp, la câteva zeci de metri de locul accidentului.

Jurnaliştii erau ţinuţi într-un câmp, la aproximativ 100 de metri de locul dramei, unde trei elicoptere aşteptau să evacueze răniţi, în timp ce alt elicopter survola zona.

Unul dintre răniţi, cu hainele rupte, acoperit într-o pătură termică şi purtând o mască de oxigen pe faţă, a fost transportat către un elicopter, potrivit unei jurnaliste AFP.

Potrivit primelor imagini publicate de pompierii italieni, cel puţin un pasager era blocat în scaun, blocat de plafonieră şi peretele vagonului deformat de impact.

Schimbări majore la BAC! Numărul probelor se înjumătăţeşte iar nota obţinută la examenul "maturităţii" va cont... Incendiu puternic la un spital de cardiologie! 41 de persoane au murit și alte zeci sunt rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x