Antena Căutare

Constructia segmentului sarbesc al South Stream ar putea incepe in 2012

Serbia vrea sa inceapa constructia segmentului South Stream de pe teritoriul sau pana la sfarsitul anului 2012, a declarat directorul companiei de stat Srbijagas, Dusan Bajatovic, citat de RIA Novosti.

Bajatovic a adaugat ca aspectele tehnice si economice ale constuctiei segmentului sarb de gazoduct vor fi analizate cu partenerii rusi pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Rusia a semnat acorduri cu mai multe state pentru constructia South Stream, care concureaza proiectul european Nabucco, respectiv Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Croatia si Austria.

South Stream, dezvoltat de Gazprom si grupul italian Eni, vizeaza transportul de gaze spre Europa pe sub Marea Neagra si prin intermediul Bulgariei. Gazoductul, care urmeaza sa fie finalizat in 2015, va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Gazoductul rusesc concureaza proiectul european Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, care va alimenta pietele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu.

Proiectul, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, este derulat de un consortiu format din companiile
Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (Romania).

Germania: 200 de ani de Oktoberfest... Bulgaria, in campanie de seductie in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x