Antena Căutare

Coreea de Nord: obligati sa-l boceasca pe Kim Jong-il de trei ori pe zi

Nord-coreenii trebuie sa-si prezinte omagiile de trei ori pe zi fata de liderul defunct Kim Jong-il, pentru a-si arata loialitatea fata de dinastia comunista, a afirmat joi un expert sud-coreean, citat de AFP.


"Este ancorat in constiinta nord-coreenilor ca trebuie sa-si exprime durerea cat mai intens cu putinta atunci cand moare liderul lor suprem, pentru a evita orice suspiciune privind loialitatea lor", a declarat acesta.

Specialist pe tema Coreei de Nord, Young-soo a intervievat numerosi refugiati nord-coreeni despre regimul comunist de la Phenian.

"Nord-coreenii stiu ca cu cat isi arata mai mult durerea cu atat este mai bine. Ceremoniile de doliu sunt intr-o anumita maniera constranse si organizate", a subliniat el.

Conform profesorului, faptul ca autoritatile au cerut populatiei sa se incline de trei ori pe zi pare sa indice ca loialitatea fata de Kim Jong-il este mai slaba decat cea fata de tatal sau.

Dupa anuntul decesului lui Kim Jong-il facut luni, televiziunea regimului comunist difuzeaza imagini cu nord-coreeni, civili si militari, devastati de durere.

Agentia de presa oficiala KCNA a dat asigurari ca cinci milioane de locuitori ai capitalei Phenian s-au inghesuit sa-i aduca un omagiu in 24 de ore. Populatia Coreei de Nord este de 24 de milioane de persoane.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Conflict maritim intre Regatul Unit si Argentina. Sud-americanii au interzis vaselor britanice sa acosteze in porturile ... VIDEO! O somnambula a murit in somn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x