Antena Căutare

Credința în miracole: Doi preoți români ajută salvatorii italieni să salveze vieți. Au strâns donații pentru supraviețuitorii din România

Italia îşi numără morţii! Doliu, e, însă, şi la noi! În oraşele rase de pe faţa pământului de cutremur, au murit şi șase români! Trei au fost răniţi. Iar alţi 11 sunt căutaţi şi la această oră sub dărâmături.

Italia îşi numără morţii! Doliu, e, însă, şi la noi! În oraşele rase de pe faţa pământului de cutremur, au murit şi șase români! Trei au fost răniţi. Doi preoți români caută victimele pe sub dărâmături.

Iar despre soarta a 11 conaţionali nu se ştie nimic. Seismul din centrul Italiei de 6 pe scara Richter a fost urmat de, atenţie, 368 de replici. În zonele sinistrate sunt, însă, șapte mii de români înregistraţi oficial.

Aurelia Daogaru a murit cu gândul la familie

E prima româncă despre care se ştie oficial că a pierit în cumplitul seism din Italia. Familia a primit un telefon că s-a întâmplat un cutremur şi că ar fi dispărut. Ea avea 36 de ani şi era căsătorită cu un cetăţean italian. Au murit amândoi, striviţi sub zidurile casei in care locuiau. Copilul Aureliei, în schimb, în vârstă de 11 ani a fost salvat de echipele de urgenţă şi dus la spital. Românca era originară din judeţul Dolj.

Maricica din Botoșani își cumpărase de curând o casă

Din Botoşani de origine, era o altă româncă moartă în Amatrice. Se numeşte Maricica. Vestea tragică a dat-o fratele ei pe pagina lui de Facebook. Era de opt ani în Italia și reușise să-și cumpere casă.

Nu sunt singurii români care au pierit departe de casă. Ministerul român de externe a anunţat că, până acum, sunt 6 conaţionali morţi. Şi 11 dispăruţi. Pe pagina de internet a parohiei locale din Pescara apare numele a două românce dispărute. Aura şi fiica ei Angela sunt sub dărâmături. Soţul româncei e italian şi a fost găsit mort.

De asemenea, doi soţi români sunt daţi dispăruţi în localitatea Amatrice. Informaţia a fost semnalată de fiica lor din România pe Facebook. Ea a postat un mesaj prin care cere ajutor să-şi găsească părinţii: Victor și Simona Păunescu.

Preoții caută sub dărâmături

Între timp, în zonă, doi preoţi români ajută salvatorii italienisă găsească supravieţuitori. Ei au anunţat că sunt şi români răniţi care sunt acum la spital. Unii în stare gravă. Preoţii români au început să strângă bani, în rândul comunităţii noastre din Italia, pentru a-i putea ajuta pe cei care au rămas fără case şi familiile care şi-au pierdut rudele.

Hai la o cafea în „Cafeneaua Iepurașilor”! Vei avea ocazia să mângâi și să te joci cu un urecheat!... Cutremur devastator Italia: Bilanţul victimelor a crescut la 267 de morţi şi 387 de răniţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x