Antena Căutare

Criza profunda: Somaj-record, in Franta si Grecia

Rata somajului a urcat in Franta, in primul trimestru al anului 2012, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, 9,6%. Iar in Grecia somajul a atins un nou record in luna martie, ajungand la aproape 22%.

Dupa prezentarea datelor de catre Institutul de Statistica din Franta, presedintele Francois Hollande a declarat, joi, ca este necesara mai multa stabilitate, dar si crestere la nivelul economiei mondiale.

"Trebuie sa avem mai multa crestere, dar pentru a avea mai multa crestere trebuie sa avem mai multa stabilitate", a spus Hollande, care castigat alegerile din mai promitand depasirea crizei prin crestere economica si disciplina fiscala.

Grecia a anuntat, joi, un nou record in privinta somjului, care a urcat de la 21,4% in februarie la 21,9% in martie. Somajul este cel mai ridicat incepand din 2004, cand agentia de statistica de la Atena a inceput sa publice date lunare. Mai mult, in ceea ce-i priveste pe tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, somajul ajunge pana 52,8%.

Grecia se afla in al cincilea an consecutiv de recesiune si se confrunta cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, dupa ce scrutinul de la ineputul lunii mai nu a condus la o forta politica care sa poata forma guvern.

Siria: Povestea unui dezertor din armata lui Bashar al Assad... Irak: Secretarul lui Saddam Hussein a fost executat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x