Antena Căutare

Curtea Constituţională spaniolă suspendă declaraţia de independenţă a Cataloniei! Votul a fost boicotat de parlamentarii opoziţiei!

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat marţi declaraţia de independenţă a Cataloniei, a declarat o sursă judiciară pentru AFP.

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat marţi declaraţia de independenţă a Cataloniei, a declarat o sursă judiciară pentru AFP.

Curtea a anunţat vneri într-un comunicat că a acceptat o plângere din partea unor parlamentari catalani care se opun deciziei separatiştilor de a se pronunţa prin vot asupra secesiunii de Spania.

Votul a fost boicotat de parlamentarii opoziţiei.

Guvernul Cataloniei, Parlamentul regional şi procuratura catalană au primit termen trei zile să-i prezinte observaţii, preciza Curtea în comunicat.

Constituţia spaniolă din 1978 prevede că regatul este ”indisolubil”.

Curtea Constituţională a respins, până în prezent, orice încercare de secesiune catalană.

Un cutremur de magnitudine mare a avut loc! Zona afectată... BREAKING NEWS. O MARE NENOROCIRE s-a petrecut în Coreea de Nord. Sute de oameni ar fi MURIT în câteva minute!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x