Antena Căutare

David Bennett, bărbatul care a primit o inimă de porc modificată genetic a murit la 2 luni de la intervenția chirurgicală

David Bennett, primul bărbat care a primit o inimă de porc modificată genetic a decedat la spital, după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat subit.

Colaj cu David Bennett și medici Galerie
David Bennett a supraviețuit 2 luni cu inima de porc modificată genetic | Hepta

Centrul Medical al Universității din Maryland a anunțat că primul bărbat din istorie care a suferit un transplant de inimă cu o inimă de porc modificată genetic a murit. Medicii nu au precizat cauza exactă a decesului, însă au anunțat că starea de sănătate i s-a deteriorat brusc la începutul lunii martie, potrivit CNN.

La scurt timp după operație, inima de porc a fost acceptată de organismul pacientului, iar reprezentanții spitalului i-au monitorizat starea permanent. Luna trecută medicii l-au surprins pe Bannett în timp ce se uita la televizor, făcând kinetoterapie. Bărbatul nu a rezistat cu noua inimă decât 2 luni. David Bennett a reuşit să comunice cu familia sa în ultimele ore de viaţă.

Pe 7 ianuarie 2022, la vârsta de 57 de ani bărbatul american a devenit primul om din istorie care a a suferit un xenotransplant de inimă de porc modificată genetic, cu care a supraviețuit 2 luni.

David Bennett a supraviețuit 2 luni cu inima de porc modificată genetic

David Bennett a venit pentru prima dată la spital în luna octombrie şi pentru că afecțiunea s ala inimă era într-o stare foarte gravă a fost conectat la un aparat de bypass inimă-plămâni pentru a-l menţine în viaţă. Bărbatul de 57 de ani nu a fost considerat eligibil pentru un transplant de inimă convențional, așa că i s-a propus aceast transplant experimental, explicându-se că organele porcilor sunt foarte asemănătoare cu ale oamenilor. Operația a fost podibilă datorită instrumentelor de ultimă generaţie de modificare genetică.

„Înainte de a consimţi să primească transplantul, domnul Bennett a fost pe deplin informat despre riscurile procedurii şi că procedura a fost experimentală cu riscuri şi beneficii necunoscute”, au declarat medicii.

Citește și: Ce se întâmplă cu averea Denisei Răducu. Cine a moștenit vila artistei la aproape 5 ani de la moartea sa

Inima transplantată a funcţionat ”foarte bine timp de câteva săptămâni, fără niciun semn de respingere”, au afirmat medicii, miercuri.

Bennett a acceptat transplantul, având în vedere că evaluările mediale spuneau că altă șansă la viață nu ar fi avut

„Am avut de ales, fie să mor, fie să fac acest transplant. Știu că este o necunoscută, dar era ultima mea opțiune”, a afimrat atunci americanul.

Citește și: Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 ani. Celebrul actor a decedat din cauza unui accident la ski

După ce a primit vestea morții tatălui său David Bennett a spus că este recunoscător pentru tot ce s-a încercat și spune că operația bărbatului de 57 de ani reprezintă un prim pas pentru o evoluție în medicină.

„Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, fiecare vis nebun, fiecare noapte nedormită pentru acest efort istoric. Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul”, a spus fiul lui David Bennett.

David Bennett a murit la vârsta de 57 de ani. În trecut, a petrecut 6 ani în închisoare pentru c a săvârșit o crimă.

Unde s-au ținut negocierile dintre șefii diplomațiilor rusă și ucraineană. La ce concluzii au ajuns... Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană. Explicația Secretarului de Stat fran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x