Antena Căutare

Dezastrul din Japonia cutremura actiunile marilor asiguratori europeni

Cutremurul de pe coasta de nord-est a Japoniei produs in aceasta dimineata, care a fost urmat de valuri tsunami devastatoare, a avut un impact foarte puternic asupra cotatiilor tilurilor marilor companii de asigurare si reasigurare din Europa, indicele sectorial STOXX Europe 600 Insurance coborand cu 2,6%. Investitorii anticipeaza ca pagubele produse in urma dezastului natural vor fi substantiale.

Actiunile Munich Re, Swiss Re si Hannover Re, cei mai mari reasiguratori europeni, au scazut cu peste 5% in debutul sedintei bursiere de vineri, in vreme ce actiunile grupului francez Scor au pierdut 6,5%.

Totodata, actiunile asiguratorilor Aviva, Allianz si Axa se depreciau cu circa 2,5%, in timp ce pretul titlurilor celui mai mare asigurator britanic, Prudential, a inregistrat o scadere de 2%.

Stai la curent cu evolutia situatiei din Japonia! Citeste si:

LIVE! UPDATE: Calamitate in Japonia: Cutremur de 8,8 grade si tsunami de 10 metri!

Sursa: Financiarul

Transporturile din Japonia sunt paralizate... Marile companii japoneze si-au intrerupt activitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x