Antena Căutare

Dreapta domina alegerile din Ungaria: Fidesz, doua treimi din Parlament

Partidul de centru dreapta din Ungaria- Fidesz a castigat o majoritate de doua treimi din parlament, punand capat unei perioade de opt ani de guvernare socialista si oferindu-le astfel posibilitatea de a modifica legea fundamentala.

Biroul Electoral National arta ca Fidesz pare a fi castigat 263 locuri din cele 386, dupa numararea a 97.2 procente dintre voturi, dupa turul doi al alegerilor de duminica.

Victoria ofera formatiunii cu cinci locuri mai mult decat cele 258 necesare pentru o majoritate de doua treimi in parlament.

Viktor Orban, liderul Fidesz si premier al Ungariei, a declarat victoria in fata a mii de suporteri in centrul capitalei.

"Am asistat la o revolutie in centrele de vot. Alianta civica ungara Fidesz Hungarian si Partidul Democrat Crestin a obtinut 68 procente din mandatele din parlament", clama acesta.

Fidesz a guvernat ultima oara intre 1998 -2002 si obtinuse 52.7 procente din voturi si 206 locuri parlamentare in prima runda, pe 11 aprilie, dandu-i dreptul sa creeze un nou guvern.

In complexul sistem electoral ungar, circa 2,5 milioane de alegatori au fost chemati la vot duminica in 57 de circumscriptii unde nu s-a inregistrat un castigator clar in urma cu doua saptamani.

Prezenta la vot a fost de 44.17 la suta, fata de 64.29 procente in primul tur.

Fidesz a promis mai multe locuri de munca, o birocratie mai mica si taxe mai scazute pentru a redresa economia. Cu toate acestea, avand in vedere deficitul mare si bugetul supervizat de marile institutii financiare, locul pentru stimulare fiscala este scazut.

Atentat la viata presedintelui SUA? Barbat inarmat, arestat in apropierea Air Force One... IMAGINI SOCANTE - In coarnele taurului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x