Antena Căutare

Ernest J Gaines, autorul romanului "A Lesson Before Dying", a murit la vârsta de 86 de ani

Romancierul Ernest J Gaines, a cărui copilărie într-un mic oraş de plantaţie din Louisiana, Oscar, a născut poveşti universale despre greutăţile persoanelor de culoare, a murit la vârsta de 86 de ani, informează The Guardian.

Biroul guvernatorului din Louisiana a anunţat marţi decesul său.

"Cu tristeţe îi spunem rămas bun lui Ernest J Gaines, nativ din Louisiana care şi-a folosit viziunea şi taletul literar pentru a spune poveşti despre afro-americanii din Sud", a scris pe Twitter John Bel Edwards.

"A Lesson Before Dying", cel de-al optulea roman al său, a fost publicat în 1993. Cartea se bazează pe povestea lui Willie Francis, un bărbat de culoare condamnat la moarte în scaunul electric de două ori. Scrierea a câştigat National Book Critics Circle Award pentru ficţiune şi în acel an Gaines a primit un grant din partea Fundaţiei MacArthur în valoare de 335.000 de dolari pentru a-i cheltui în următorii cinci ani.

El a fost premiat şi cu National Medal in Arts în 2012.

"În afară de faptul că a fost extrem de talentat, a fost şi o persoană bună", a spus soţia sa, Dianne Gaines.

"A Lesson Before Dying" a fost adaptată pentru televiziune, cu Don Chadle protagonist, şi a câştigat un premiu Emmy.

Două dintre cărţile sale, "The Autobiography of Miss Jane Pittman" şi "A Gathering of Old Men", au fost de asemenea adaptate pentru ecran.

Sursa : news.ro

Putin vrea o enciclopedie online rusă mai ”fiabilă” decât Wikipedia, după intrarea în vigoare a legii cu privire la dota... BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 11-a oară consecutiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x