Antena Căutare

Eurostat: Romania, in topul celor mai ieftine piete alimentare din UE

Oficiul de Statistica al Uniunii Europene a comparat preturile la aproximativ 500 de produse de bacanie comparabile, inclusiv alimentare, bauturi non-alcoolice, alcool si tutun, in 37 de tari europene. Conform sursei citate, studiul arata ca, dupa Polonia, cele mai scazute preturi la acest tip de produse s-au inregistrat in Bulgaria si Romania. In cele doua tari, media arata preturi cu 30-40% mai mici decat pe restul pietelor din UE!

La polul opus gasim Danemarca, tara in care preturile sar cu pana la 40% peste cele de pe pietele UE.

Preturi ridicate au fost, de asemenea, raportate si in Irlanda, Finlanda, Luxemburg, Austria, Belgia, Germania si Franta - tari in care costurile sunt cu 10 % - 30 % peste media UE. In aceste tari, de exemplu, pretul la lactate este mai mare cu 56% iar la oua cu 63 % fata de cele mai ieftine piete din cadrul UE.

In Polonia, de exemplu, statistica ne arata ca si tutunul este cu 52% mai ieftin decat in restul Europei. In schimb, pretul la bauturile alcoolice este cu pana la 89% mai mare decat in tari precum Romania, Bulgaria, Spania sau Ungaria.

Sursa: www.jurnalul.ro

Media: Grupul Le Monde, salvat de la faliment de trei oameni de afaceri francezi... Pentagonul reduce cheltuielile cu 100 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x