Antena Căutare

Fost ministru al Apararii: Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni in Marea Britanie

Fostul ministru britanic al Apararii Liam Fox a generat o noua disputa cu Rusia, afirmand ca Moscova intentioneaza sa se foloseasca de Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra pentru a introduce spioni in Marea Britanie, informeaza Daily Mail.

Fostul ministru a avertizat Marea Britanie ca nu poate impiedica unele "persoane foarte dubioase" sa intre in tara sub pretextul protejarii sportivilor rusi.

Fox, care a avut acces la date strict secrete ale serviciilor de informatii inainte de a fi nevoit sa demisioneze in octombrie, este unul dintre politicienii de rang inalt care vorbesc public despre amenintarea pe care o reprezinta pentru Marea Britanie revigoararea activitatii de spionaj a Rusiei.

Declaratiile sale au fost calificate insa de Kremlin drept "paranoia".

"Nu suntem ingrijorati in legatura cu opinia lui. Este paranoia tipica", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al premierului rus Vladimir Putin.

Un fost oficial britanic la Moscova a declarat insa: "Exista o problema aici in a ne asigura ca Jocurile Olimpice nu vor deveni o scuza pentru operatiuni clandestine".

Sursa: Antena3

Foto: newsfirst.lk

Facebook va angaja mii de angajati in noul sediu din New York... Avion american doborat de Iran. SUA nu confirma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x