Antena Căutare

Germania: 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului

Germania sarbatoreste Ziua nationala. Au trecut 20 de ani de cand Republica Federala Germana si Republica Democrata Germana au cunoscut unificarea politica, legislativa, teritoriala si administrativa. Evenimentul va fi sarbatorit printr-o serie de ceremonii la care participa cancelarul Angela Merkel si presedintele Christian Wulf.

Pe 3 octombrie 1990, la 11 luni dupa caderea Zidului Berlinului, intra in vigoare tratatul in baza caruia se uneau politic Germania de Vest si cea de Est. Momentul atat de asteptat de toata suflarea din Republica a fost sarbatorit in fiecare an ca cel mai important eveniment din istoria Germaniei. Istoricii spun insa ca diferentele sunt inca notabile intre cele doua zone ale tarii.

Fosta RDG ramane slab industrializata, salariile si pensiile sunt inferioare celor din fosta RFG. Cu toate acestea, Germania a ramas principala putere europeana. In acest an autoritatile de la Berlin au anuntat cea mai mare crestere economica din istorie tarii.

Nu toata lumea se bucura insa de unificarea Germaniei. Extremistii de stanga au amenintat ca vor boicota manifestatiile si in acest an. Peste 3 mii
de politisti au fost mobilizati pentru ca protestele sa nu degenereze.

Oamenii spun insa ca ziua de azi este importanta pentru toata Europa, nu numai pentru Germania.

Reunificarea este sarbatorita printr-o serie de ceremonii, in special in Bremen, unde cancelarul Angela Merkel si presedintele Christian Wulf vor sustine mai multe discursuri.

35 de morti in Indonezia, in urma unui accident feroviar... Brazilia ar putea avea primul presedinte femeie din istorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x