Antena Căutare

Grecia: Noi proteste ale transportatorilor, la o zi dupa vizita sefului FMI

Criza se lasa cu noi proteste in Europa. Grecii si cehii au oprit lucrul din cauza programelor de austeritate. Protestul elenilor are loc la o zi de la vizita sefului FMI in aceasta tara. Dominique Strauss Kahn le-a spus localnicilor ca ii intelege si ca, daca ar fi grec, ar iesi si el in strada.


Greva a avut loc la o zi de la prima vizita a sefului FMI de cand statul elen a acceptat imprumutul international. Intr-un discurs, Dominique Strauss Kahn a spus ca, desi nu exista nicio alternativa la programul de austeritate, ii intelege pe cei care nu-l accepta.

Directorul FMI a elogiat masurile adoptate deja de guvernul si parlamentul grec. El a subliniat, insa, ca mai raman multe de facut, mai ales pentru relansarea economiei si cresterea competitivitatii.

Greve au fost si in Cehia. Aproape 100 de mii de bugetari si-au incetat activitatea din cauza planului guvernului de a taia salariile cu 10%. Au fost afectate spitalele, scolile, muzeele sau librariile.

Scandalul WikiLeaks: PayPal admite presiunile SUA. Site-ul MasterCard, atacat de hackeri... FOTO: Vot cu pumni si picioare in Parlamentul sud-coreean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x