Antena Căutare

Guvernul egiptean a ordonat transferarea lui Hosni Mubarak la Cairo

Ministerul egiptean de Interne a ordonat transferarea fostului presedinte Hosni Mubarak de la Sharm-el-Sheikh la Cairo, pentru a putea participa la procesul care urmeaza sa inceapa miercuri in capitala egipteana, a anuntat presa egipteana, citata de AFP.

Sub presiunea unei miscari de contestare populara, Hosni Mubarak a fost nevoit sa paraseasca puterea la 11 februarie. Procesul sau, precum si el al fiilor sai, Alaa si Gamal, cel al omului de afaceri Hussein Salem, fugit din Egipt, al fostului ministru de Interne Habib el-Adli si al altora sase adjuncti ai acestuia din urma, va incepe la 3 august, la sediul central al Scolii de Politie din Masr el-Gedida, la nord de Cairo.

Mubarak, in varsta de 83 de ani, acuzat de coruptie si de crima, este in arest preventiv intr-un spital din statiunea balneara Sharm el-Sheikh.

Luni, el a primit ordinul de transfer la Cairo, unde va incepe procesul, dar inca nu se stie daca medicii sai, care spun ca sanatatea lui Mubarak este foarte fragila, vor autoriza deplasarea.

"Il vom transporta pe Mubarak cu un avion militar pana la locul in care se va desfasura procesul. Nu vrem sa existe tensiuni in strada", a declarat ministrul de Interne Mansour al-Issaoui, dar France Presse precizeaza ca nu a putut obtine o confirmare a informatiei.

Transferarea lui Mubarak la Cairo face parte dintre principalele exigente ale protestatarilor care au dus la inlaturarea regimului sau politic. Dar sanatatea lui Mubarak face obiectul speculatiilor de tot soiul. Ministrul Sanatatii, Amr Hilmi, a declarat insa ca sanatatea lui Hosni Mubarak este buna, iar fostul presedinte poate fi transferat la Cairo.

Cei 11 barbati sunt acuzati de coruptie, precum si de uciderea manifestantilor in timpul revoltei din ianuarie si februarie, care a provocat inlaturarea de la putere a lui Mubarak, al carei bilant oficial este de circa 850 de morti.

Sursa: Jurnalul National

Cinci romani, arestati pentru furturi din buzunare la Salonic... SPECIAL! Washingtonul, cu ochii pe retrocedarile lacasurilor de cult din Transilvania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x