Antena Căutare

Hillary Clinton se ofera se medieze disputa din jurul Insulelor Falkland

Secretarul american de stat Hillary Clinton s-a oferit sa ajute Argentina si Marea Britanie sa rezolve disputa istorica legata de Insulele Falkland. Oficialul american spune ca SUA nu se va implica in disputa, dar este gata sa o medieze. Clinton s-a aratat dispusa sa fie intermediar daca astfel poate sa ajute la rezolvarea diferendelor ce au reaparut de curand intre Londra si Buenos Aires.

Presedinta Argentinei, Cristina Kirchner, era asteptata sa ceara sprijinul lui Clinton ca aceasta sa puna presiune pe Marea Britanie pentru Insulele Falkland la întâlnirea de la Buenos Aires.

Clinton a facut o scurta vizita in Argentina pentru a se intalni cu preşedinta, prietena personal a familiei Clinton, la inceputul unui turneu prin America Latina.

Barack Obama a fost criticat la Londra pentru ca a adoptat o pozitie neutra fata de Argentina dupa ce Marea Britanie a inceput sa faca puturi petroliere in apele din insulele din Atlantic.

Spania, care detine presedintia europeana, arata ca UE nu se va implica in disputa. Desi Spania in mod traditional sustine pozitia Argentinei, Madrid crede ca disputa trebuie sa ramana "o chestiune bilaterala si nu una intre regiuni".

Obama vrea sa reduca arsenalul atomic al SUA... Capitala Greciei, Atena, este paralizata de greva taximetristilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x