Antena Căutare

Hosni Mubarak, in coma la o clinica din Germania

Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak, se zbate intre viata si moarte. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, el s-ar afla in coma, intr-un spital din Germania. In paralel, Egiptul incearca sa revina treptat la normal. Ieri, armata a curatat piata Tahrir, din Cairo - locul unde s-au desfasurat cele mai ample proteste pe timpul revolutiei.


Demnitarii de la Cairo au vrut sa astepte pana cand Mubarak va fi suficient de puternic ca sa dea vestea personal. Nu a mai apucat.. Plecarea lui de la putere a fost a anuntata de vicepresedintele Oram Suleiman. Iar Mubarak a parasit capitala Cairo si a plecat in statiunea Sharm El seik, de la marea Rosie. Aici, fostul lider de egiptean ar fi intrat in coma.



Medicii l-au tinut sub supraveghere permanenta si au decis sa il tranfere la o clinica privata din Germania. Acum, pacientul se zabte intre viata si moarte.

In paralel, viata in Egipt revine, treptat la normal. Armata a inceput curatarea pietei Tahrir din Cairo, pentru a permite accesul masinilor. In plus, liderii militari au anuntat suspendarea Parlamentului, a Constitutiei si crearea unei comisii pentru amendarea legii fundamentale. Noua conducere va avea o misiune extrem de grea, avand in vedere starea economica precara a tarii si saracia populatiei.

Armata a dizolvat Parlamentul si a suspendat constitutia

Armata egipteana, care a preluat puterea in urma demisiei presedintelui Hosni Mubarak, a anuntat, duminica, dizolvarea celor doua Camere ale Parlamentului si suspendarea Constitutiei, potrivit AFP.

Mai mult decat atat, reprezentantii fortelor militare au mai precizat ca perioada de tranzitie politica se va intinde o perioada de sase luni, urmand a se forma o comisie pentru amendarea Constitutiei, conform unui comunicat citit duminica la televiziunea de stat.

sursa:Antena3

China a devenit a doua mare putere economica din lume... Inginer irakian: Am mintit cand am spus ca Saddam Hussein are arme de distrugere in masa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x