Antena Căutare

Irakienii se prezinta masiv la vot, in ciuda atentatelor

Duminica au loc alegeri legislative in Irak, insa situatia in tara este tensionata. Dupa ce toata saptamana au avut loc amenintari teroriste, in prima parte a zilei au avut loc deja mai multe atentate, soldate cu 24 de victime. Irakienii insa se prezinta masiv la urne.

19 milioane de irakieni sunt chemati duminica la urne pentru desemnarea viitorului parlament al tarii. La sectiile de votare din capitala tarii, Bagdad, irakienii stau la coada, la fel cum se intampla si in orasele sunite, care au boicotat ultimele alegeri parlamentare care au avut loc in anul 2005.


Se asteapta ca in viitorul parlament sa fie mai bine reprezentati si sunnitii, care au dominat viata politica pana la caderea lui Saddam Hussein, dar care au boicotat, in mare parte, alegerile din 2005.

Autoritatile de la Bagdad au impus masuri stricte de securitate, dupa ce surse din Al-Qaeda, care considera acest scrutin drept o incercare de validare a guvernului shiit si al ocupatiei americane, au amenintat ca orice persoana se prezinta la vot risca sa fie atacata.

Pakistan: Important lider taliban arestat... Islandezii au votat impotriva platii de la buget a datoriilor Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x