Antena Căutare

Focar de coronavirus! Locul în care situația a scăpat de sub control! Autoritățile, în alertă! „Oamenii au devenit complet imprudenţi!"

Un adevărat focar de coronavirus a apărut în Iran, unde răspândirea COVID-19 se accelerează, cu peste 3.000 de noi cazuri, confirmate pentru cea de-a treia zi consecutiv.

Focar de coronavirus! Locul în care situația a scăpat de sub control! Autoritățile, în alertă! „Oamenii au devenit complet imprudenţi!"
Focar de coronavirus! Locul în care situația a scăpat de sub control! Autoritățile, în alertă! „Oamenii au devenit complet imprudenţi!" | profimediaimages.ro

Între marţi după-amiază şi miercuri după-amiază, au fost înregistrate 3.134 de noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 (cu 17 mai mult decât în ziua precedentă), ceea ce ridică la 160.696 numărul total de persoane identificate ca fiind infectate cu noul coronavirus în Iran, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour.

După ce au murit 70 de noi pacienţi COVID-19, în 24 de ore, în total „8.012 de persoane au decedat de la debutul pandemiei" pe teritoriul Republicii Islamice, a adăugat Kianouche Jahanpour.

Primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Iran au fost anunţate în februarie. În timp ce numărul oficial al deceselor zilnice a oscilat sub pragul de 100 în ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri anunţate de autorităţi a început să aibă o tendinţă ascendentă începând cu 2 mai.

Motivul pentru care Iran a redevenit un focar de coronavirus

Pe măsură ce noile cazuri de infectare cu coronavirus se apropie de vârful celor 3.186 de cazuri atins la 30 martie, ministrul sănătăţii Said Namaki a declarat marţi că „oamenii au devenit complet imprudenţi în faţa bolii", potrivit Agerpres.

„Fie au încredere completă în noi, fie cred că coronavirusul a dispărut. Şi această ultimă afirmaţie este complet falsă'', a spus el, citat de agenţia Isna.

Ziua cu „zero decese cauzate de COVID-19”, dezvăluită de specialiști! Câteva săptămâni ne despart de finalul „bilanțului... Un medicament de care a fugit toată lumea, testat ca tratament pentru pacienții cu COVID-19! Explicația doctorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x