Antena Căutare

Irlanda nu înregistrează niciun deces din cauza covid-19 pentru prima oară de la 11 martie; bilanţul creşte cu 59 de contaminări la 24.698 de cazuri rămâne la 1.606 de decese

Irlanda nu a înregistrat niciun deces din cauza covid-19 luni - pentru prima oară de la 11 martie, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

”În ultimele 24 de ore, niciun nou deces nu ne-a fost semnalat”, a anunţat într-o conferinţă de presă medicul-şef Tony Holohan.

Irlanda înregistrează 1.606 de decese, potrivit unui bilanţ revizuit, la o populaţie de 4,9 milioane de locuitori.

Premierul Leo Varadkar a salutat pe Twitter ”o zi a speranţei” şi a proclamat că ”vom învinge”.

Medicul-şef Tony Holohan a subliniat că această lipsă a unor noi decese ar putea fi explicată printr-o întârziere a înregistrării în weekend, însă există o ”tendinţă continuă” de scădere a numărului morţilor.

Irlanda înregistrează 24.698 de contaminări cu noul coronavirus, potrivit ultimului bilanţ de luni, când s-au înregistrat 59 de cazuri conformate.

Datele din ”ultima săptămână arată că am suprimat covid-19”, a declarat Tony Holohan. ”Este necesară încă o săptămână pentru a vedea incidenţa relaxării unor măsuri”, a adăugat el.

Irlanda a început în urmă cu o săptămână să relaxeze măsurile de izolare impuse la sfârşitul lui martie, autorizând redeschiderea anumitor magazine, ca cele de grădinărit, şi întoarcerea la muncă a salariţţilor care muncesc afară.

Călători care sosesc din străinătate urmează să fie obligaţi, începând de joi, să anunţe autorităţile cu privire la locul în care se plasează în carantină pe o perioadă de 14 zile, o măsură pe care Guvernul se gândeşte să o facă obligatorie.

Sursa : news.ro

Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt... Brazilia menţine folosirea hidroxiclorochinei împotriva covid-19, în pofida opririi testelor clinice de către OMS, după ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x