Antena Căutare

Israel: Incendiu devastator langa orasul Haifa soldat cu zeci de morti

40 de persoane au murit in urma unui incendiu de padure care a avut loc in apropierea orasului Haifa, din nordul Israelului. Alte cateva sute de persoane au fost evacuate. Flacarile au cuprins si o inchisoare in care se afla detinuti palestinieni.

Ambulantierii au precizat ca ingrijesc aproximativ 50 de victime, cel putin zece dintre ele fiind "grav ranite".

Politia a fost nevoita sa evacueze zeci de detinuti dintr-o inchisoare aflata in apropierea zonei incendiului. Postul public de radio a anuntat si ca un autocar in care se aflau 50 de detinuti s-a rasturnat si a fost cuprins de flacari.

"Sunt 500 de detinuti in aceasta inchisoare si 100 au fost evacuati pana in prezent", a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Micky Rosenfeld. Acesta a adaugat ca "evacuarile continua".

De asemenea, aproximativ 20 de familii din satul arabo-israelian Issifya au fost evacuate, in timp ce flacarile au distrus o padure de pini de pe muntele Carmel. Focul are patru puncte de origine si a parcurs sute de hectare, a precizat postul public de radio, fiind evacuate si unele parti ale Universitatii Haifa, precum si un kibbutz, un hotel si inchisoarea Damon, unde se afla detinuti palestinieni din motive de securitate sau care au fost arestati deoarece nu aveau documente in Israel.

Originea incendiului este anchetata de politie, potrivit lui Rosenfeld, care a adaugat ca "este inca prea devreme" pentru a afirma ca este vorba despre o mana criminala, deoarece "este o zona foarte, foarte mare".

Sase avioane Canadair si 40 de camioane de pompieri luau parte la eforturile de stingere a focului.

Israelul are parte de o toamna neobisnuit de secetoasa si calda, dupa o lunga vara. Serviciile meteorologice au anuntat ca temperatura a atins 31 de grade Celsius, la Haifa, joi dupa-amiaza, cu rafale de vant de 30 de kilometri pe ora.

Celebra statuie Manneken Pis, imbracata in straie traditionale romanesti... VIDEO! Scandal violent in Parlamentul Coreei de Sud...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x