Antena Căutare

Libertate de exprimare ingradita! Nu au voie sa distribuie si sa discute teme de actualitate pe internet!

Utilizatorii de internet din Vietnam nu au voie sa dezbata subiecte de actualitate pe retelele de socializare sau forumuri, conform unei legi ce a intrat in vigoare ieri. Asta, in ciuda dezacordului dintre activisti si guvernele straine

In urma decretului guvernamental, ce vizeaza paginile web si retelele sociale, este interzisa difuzarea si discutarea stirilor de actualitate. Concret, potrivit legii respective, este pedepsita distribuirea si dezbaterea oricarui material ce se opune regimului comunist si care ar putea “afecta" siguranta nationala.

In plus, firmele de internet ce vor sa-si distribuie serviciile in teritoriu sunt obligate sa utilizeze serverele vietnamite.

Autoritatile comuniste au elaborat aceasta lege pentru a evita cresterea fluxului de informatii pe retelele de socializare. In ultimul an, numerosi activisti, printre care si bloggeri, au fost arestati.

Organizatia non-guvernamentala “Reporteri fara Frontiera” a anuntat ca legea “condamna permanent vietnamitii la o lipsa de informare”.

De asemenea, Ambasada Statelor Unite la Hanoi si-a exprimat “profunda preocupare” pentru aceasta norma juridica, sustinand ca “libertatile fundamentele trebuie sa fie respectate atat in mediul “online”, cat si in mediul “offline””.

Uniunea Europeana vrea limitatoare de viteza pentru masini. 110 km/h ar putea fi maximum acceptat... Un salut pentru istorie! Vladimir Putin da mana cu o MORSA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x