Antena Căutare

Media: Premiul Pulitzer pentru "breaking news" nu a fost acordat anul acesta

In premiera in istoria de 95 de ani a premiilor Pulitzer pentru jurnalism, anul acesta nu s-a oferit niciun premiu pentru reportajele "breaking news". Desi anul 2010 nu a fost lipsit de evenimente majore (cutremurul din Haiti, deversarea de petrol in Golful Mexic) categoria de "breaking news" nu a fost premiata anunl acesta, informeaza Associated Press.

Sig Gissler administratorul premiilor a declarat ca acest premiu recunoaste "viteza si acuratetea" reportajului, acestea trebuie indeplineasca o conditie a proximitatii evenimentului, nu sa descrie evenimente dintr-o alta emisfera a planetei.

Anul acesta, niciunul dintre reportaje nu a reusit sa primeasca votul majoritatii.

Finalistii au fost: Chicago Tribune, pentru reportajul despre moartea a doi pompieri din Chicago; The Miami Herald si El Nuevo Herald pentru cutremurul din Haiti; The Tennessean, cu stiri despre o inundatie devastatoare.

Pentru jurnalism au fost acordate premii pentru 13 din cele 14 categorii, iar alte sapte premii au fost dedicate artelor.

Los Angeles Times si New York Times au castigat cele mai prestigioase premii, pentru serviciu public si fotografie, respectiv, stiri internationale si comentarii.

Sursa: Antena3

Ipoteza: Asasinarea lui John F. Kennedy, legata de interesul pentru extraterestri... Alerta de rujeola in Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x