Antena Căutare

Momente de cumpana pentru Nelson Mandela. Fostul presedinte sud-african a fost internat in stare grava

Momente extrem de grele pentru Nelson Mandela. Fostul presedinde sud african este in stare critica, dupa ce a fost transportat de urgenta la spital, azi-noapte, in urma unei infectii la plamani.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, acum in varsta de 94 de ani, Mandela are probleme cu plamanii de mai multa vreme. Medicii spun ca fac tot ce le sta in putere sa il ajute. Ultimul anunt oficial arata ca starea lui Mandela este critica, dar stabila.


Nelson Rolihlahla Mandela (nascut 18 iulie 1918) este un om politic sud-african, care a fost primul presedinte al Africii de Sud ales prin vot universal.

A fost liderul partidului Congresul National African si unul din principalii activisti importriva apartheid-ului. Condamnat pe viata la 12 iunie 1964, a fost eliberat, dupa 27 de ani inchisoare, la 11 februarie 1990.

Sustine in continuare procesul de reconciliere dintre diferitele comunitati etnice sud-africane. Ca apreciere a activitatii sale, in 1993 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace.

Vladimir Putin divorteaza, dupa aproape 30 de ani de casnicie... Nunta regala in Suedia: Printesa Madeleine s-a casatorit cu un bancher american!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x