Antena Căutare

NATO: Rachetele iraniene Shahab-3 pot atinge si tinte din Romania

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca Iranul isi continua activitatile nucleare, sfidand rezolutiile ONU, si desfasoara un program intens de dezvoltare a rachetelor, cele de tip Shahab-3 putand deja atinge tinte din Romania, Bulgaria, Turcia sau Grecia.

"Teheranul isi continua activitatile nucleare, sfidand mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU. Si, in paralel cu aceste programe nucleare, Iranul desfasoara de asemenea un program intens de dezvoltare a rachetelor. Oficialii iranieni declara ca raza de actiune a rachetelor lor de tip Shahab-3, modificate, ajunge la 2.000 de kilometri. Acest lucru va face posibila atingerea unor tinte aflate in tarile aliate: Turcia, Grecia, Bulgaria si Romania", a declarat Rasmussen, in cadrul unui discurs sustinut la Bucuresti.

El a adaugat ca, din perspectiva Aliantei, acest lucru inseamna in primul rand ca trebuie mentinute actiunile de descurajare a activitatilor nucleare, iar pe de alta parte ca este necesara o noua perspectiva asupra apararii antiracheta.

HAOSUL din Haiti, in imagini... Financial Times: "Indiferenta Romaniei, ameninta autoritatea FMI"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x