Antena Căutare

Ședință de urgență NATO. Rusia pregătește sistemul de rachete SSC-8, pericolul pentru Europa este real: „Alianța trebuie să se adapteze acestei situații”

Acțiunile Rusiei sunt motiv de îngrijorare pentru oficialii NATO. Într-o ședința la care au participat toți miniștrii Apărării ai statelor NATO, s-a vorbit despre dezvoltarea sistemului de rachete SSC-8. „Alianţa trebuie să se adapteze la această nouă situaţie”, a transmis MApN.

Ședință de urgență NATO. Rusia pregătește sistemul de rachete SSC-8, pericolul pentru Europa este real: „Alianța trebuie să se adapteze acestei situații”
rusia

Acțiunile Rusiei sunt motiv de îngrijorare pentru oficialii NATO. Într-o ședința la care au participat toți miniștrii Apărării ai statelor NATO, s-a exprimat îngrijorarea acestora legată de dezvoltarea sistemului de rachete SSC-8. „Alianţa trebuie să se adapteze la această nouă situaţie”, a transmis MApN.

Miniştrii Apărării din statele membre NATO, reuniţi la Bruxelles, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea de către Rusia a dezvoltării şi dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF, informează MApN, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, în prima zi a reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO, ministrul Gabriel Leş a participat la două sesiuni de lucru formale în cadru aliat - prima referitoare la evoluţiile şi implicaţiile pentru Alianţă în ceea ce priveşte Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), iar cea de a doua - la implementarea posturii de descurajare şi apărare.

„În cadrul discuţiilor, miniştrii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea de către Rusia a dezvoltării şi dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF. A fost subliniat faptul că aceasta reprezintă un risc semnificativ la adresa securităţii euroatlantice şi că NATO va continua să menţină o postură credibilă şi eficientă de descurajare şi apărare. Elementul central al discuţiilor a vizat identificarea implicaţiilor încălcării de către Rusia a tratatului şi modul în care Alianţa trebuie să se adapteze la această nouă situaţie”, precizează sursa citată.

Video. Imagini înfiorătoare de pe autostrada groazei, unde un autocar a căzut într-o prăpastie, omorând cel puțin 13 oam... Cea mai mare dramă a unui om. Fetiță de 12 ani ucisă de o mașină în care se afla tatăl său!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x