Antena Căutare

O şcoală din Australia a interzis aplauzele: "Elevii sunt liberi să lovească aerul cu pumnul"

O şcoală din oraşul australian Sydney a interzis aplauzele, favorizând în schimb ”încurajările silenţioase”, ”chipurile încântate” şi ”lovirea aerului cu pumnul”.

O şcoală din oraşul australian Sydney a interzis aplauzele, favorizând în schimb ”încurajările silenţioase”, ”chipurile încântate” şi ”lovirea aerului cu pumnul”.

Reprezentanţii şcolii spun că măsura a fost introdusă din respect faţă de copiii care sunt ”sensibili la zgomot”, dar au dezvăluit că ea a redus, de asemenea, ”neastâmpărul” elevilor care au prea multă energie, informează Reuters, potrivit news.ro. Şcoala publică Elanora Heights din Sydney a anunţat noul regulament în privinţa aplauzelor în cel mai recent newsletter al său.

”Dacă aţi asistat recent la o şedinţă a şcolii noastre, aţi remarcat probabul faptul că elevii noştri practică încurajările silenţioase. În locul aplauzelor, elevii sunt liber să lovească aerul cu pumnul, să îşi compună expresii încântate pe chipuri sau să strâmbe. Practica a fost adoptată în semn de respect faţă de membrii comunităţii noastre şcolare care sunt sensibili la zgomot”.

Acelaşi comunicat afirmă că profesorii îi stimulează pe elevi ”să adopte stilul încurajărilor silenţioase atunci când este nevoie” şi că noua metodă reprezintă ”o modalitate minunată pentru a cheltui energia copiilor şi de a limita neastâmpărul unora dintre ei”.

Aceasta este cea mai recentă măsură dintr-o serie mai amplă de ordonanţe şcolare care au generat critici ample în mass-media din Australia. Îmbrăţişările şi sărbătorirea Zilei Australiei au fost şi ele interzise în mai multe şcoli din această ţară.

La începutul acestei săptămâni, o şcoală de fete a negat informaţiile apărute într-un ziar local potrivit căruia profesorii săi au fost rugaţi să nu se mai adreseze elevelor prin termeni precum ”fete”, ”domnişoare” şi ”femei”, ci printr-un limbaj netru din punct de vedere al genului.

O femeia a intrat în panică, după ce a văzut că o pasageră musulmană din avion trimitea mesaje cu "Allah!" A l... Descoperire șocantă! Cadavrele a 22 de migranți, găsite în mare: "Când ne-am apropiat de barcă, corpurile erau la f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x