Antena Căutare

Obiective spatiale: Rusii vor sa ajunga pe Venus si Jupiter pana in 2030

Conform strategiei agentiei spatiale ruse Roskosmos, pana in 2030 Rusia intentioneaza sa trimita misiuni pe Luna, Marte, Venus si Jupiter, sa lanseze un nou model de racheta si sa isi modernizeze sectorul spatial.

"Roskomos nu renunta la explorarea altor planete si intentioneaza sa trimita o serie de misiuni pentru a aprofunda cercetarile pe Luna, mai ales cu ajutorul robotilor, Venus si Jupiter", informeaza cotidianul Kommersant, citat de AFP.

Totodata, Roskomos vrea sa construiasca un nou vehicul spatial destinat zborurilor cu echipaj uman la bord, pentru a inlocui vechile rachete sovietice folosite si in prezent.

In 2011, Rusia a suferit mai multe esecuri spatiale, nereusind sa lanseze cativa sateliti si un vehicul de tip cargo ce urma sa aprovizioneze Statia Spatiala Internationala.

Un alt esec a fost prima misiune de explorare spatiala a Rusiei din ultimii 15 ani, cand sonda martiana Phobos-Grunt nu a fost plasata pe orbita corecta, dezintegrandu-se.

Palestinienii din Gaza si Israelul au convenit incetarea focului... VIDEO! Insula Kiribati, sub ape din cauza incalzirii globale. Autoritatile vor sa mute populatia in Fiji...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x