Antena Căutare

Oficial. Se închid mai multe închisori! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp!

În timp ce în închisorile din România gradul de ocupare a ajuns la 150%, în alte ţări se pune lacăt pe puşcării din lipsă de deţinuţi. Campania DIZGRAŢIAŢII vă prezintă soluţiile găsite de Norvegia, Olanda sau Suedia pentru a transforma condamnaţii în oameni cinstiţi

În timp ce în închisorile din România gradul de ocupare a ajuns la 150%, în alte ţări se pune lacăt pe puşcării din lipsă de deţinuţi. Campania DIZGRAŢIAŢII vă prezintă soluţiile găsite de Norvegia, Olanda sau Suedia pentru a transforma condamnaţii în oameni cinstiţi.

Închisoarea Bastøy, din Norvegia, este considerată una dintre cele mai umane din lume, oferind deţinuţilor confort, libertate şi sprijin social pentru a deprinde valorile morale necesare transformării în cetăţeni onorabili. Rezultatul: doar 16% dintre deţinuţi au recidivat.

În ultimele două decenii, ţările nordice au investit sute de milioane de euro în modernizarea vechilor penitenciare, sau în construirea unor noi clădiri în care să îi încarcereze pe cei care au încălcat legea. În Norvegia, de exemplu, o insulă a fost transformată cu totul într-un centru de detenţie, dar nu are scopul de a-i încarcera pe infractori, ci de a-i reabilita şi a-i transforma în cetăţeni onorabili.

Închisoarea Bastøy se află pe o insulă de 2,6 kilometri pătraţi, la o distanţă de aproximativ 75 de kilometri de Oslo, capitala Norvegiei. Este cel mai mare centru de detenţie, din categoria celor de minimă securitate, din Norvegia. Iar principiul după care funcţionează nu este acela al ,,închiderii deţinuţilor", ci mizează pe încredere, sprijin uman şi liberate.

JOIA NEAGRĂ! Opt români au fost răniţi, iar un italian a murit într-un accident rutier grav produs în Italia... Atac fără precedent! Armata americană a lansat cea mai mare bombă non-nucleară în Afganistan. O serie de tuneluri ale ji...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x