Antena Căutare

Olanda conditioneaza intrarea Romaniei in Schengen de rapoartele MCV

Ambasadorul Olandei la Sofia, Karel Van Kesteren a declarat ca tara sa va accepta, in septembrie, aderarea in etape a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, daca cele doua state primesc in aceasta vara rapoarte pozitive in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Van Kesteren a reiterat faptul ca Olanda a pus conditia existentei a doua rapoarte pozitive pe Justitie inainte de a sprijini aderarea celor doua tari. Si a negat afirmatiile potrivit carora aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este blocata in Olanda de un singur partid de extrema dreapta.

Ambasadorul a subliniat ca intregul spectru politic din Olanda si-a exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste gradul de pregatire a celor doua tari si a repetat declaratia premierului olandez Mark Rutte, care a spus ca guvernul lui nu se opune aderarii celor doua tari, ci pur si simplu vrea garantii absolute ca acestea respecta criteriile.

Presedintele Siriei Bashar al-Assad a anuntat alegeri legislative pe 7 mai... Palestinienii din Gaza si Israelul au convenit incetarea focului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x