Antena Căutare

ONU: Topirea zapezii ar putea provoca inundatii fara precedent in Europa

Dupa ninsorile abundente si gerul naprasnic, europenii se asteapta acum la inundatii fara precedent o data cu incalzirea vremii. Agentia ONU a avertizat ca daca nu se cauta solutii pentru reducerea riscului de dezastre vor aparea noi probleme si alte victime.

Margareta Wahlstroem, reprezentantul special al UNISDR, a declarat ca sunt semne de alarma pentru inundatii devastatoare care vor provoca pierderi de vieti omenesti si bunuri economice, conform unor surse citate de Hotnews. Wahlstroem a mai spus ca sunt foarte multe zone in care constructiile fara o structura adecvata in cazul inundatiilor, lipsa de baraje si diguri, vor avea cel mai mult de suferit.

Temperaturile in Bulgaria si Romania ar urma sa creasca intre opt si zece grade Celsius in urmatoarele zece zile, rupand gheata de-a lungul Dunarii.


Comisia Europeana a instituit Sistemul European de Alerta in caz de Inundatii (EFAS), dupa inundatiile de pe Elba si Dunare din vara anului 2002. UNISDR a estimat ca topirile de zapada care vor urma vor supune la cel mai important test de pana acum acest sistem.

Valul de frig si ninsorile abundente care au afectat diverse zone ale Europei au provocat moartea a peste 600 de persoane.

foto: EPA/ Intact Images

Noua Zeelanda comemoreaza un an de la seismul devastator din Christchurch... Iranul avertizeaza: "Vom ataca oricand simtim ca inamicii ne pun in pericol securitatea nationala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x