Antena Căutare

ONU: Vor mai fi dezastre ca la Cernobil si Fukushima

Omenirea trebuie sa se pregateasca pentru mai multe accidente nucleare de proportiile celor de la Cernobil si Fukushima, a atras atentia secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, in timpul unei vizite in Ucraina. Liderul ONU a spus ca sunt necesare imbunatatiri majore in cooperarea internationala.

Ban Ki-moon a precizat ca este inevitabila cresterea numarului centralelor nucleare in conditiile in care lumea consuma tot mai multa energie, informeaza Huffington Post.

Secretarul general al ONU s-a aflat la Kiev la o conferinta prin care s-au comemorat 25 de ani de la dezastrul de la Cernobil.

"Pentru multi, energia nucleara pare sa fie relatic curata si o alegere logica intr-o era in care resursele sunt tot mai putine. Totusi, ceea ce s-a intamplat pana acum ne obliga sa ne punem intrebari dureroase: am calculat oare corect riscurile si costurile? Facem tot posibilul sa ii mentinem pe oameni in siguranta?", a spus Ban.

"Adevarul nefericit este ca este posibil sa vedem tot mai multe astfel de dezastre", a adaugat secretarul general al ONU.

Ban Ki-moon a efectuat si o scurta vizita la Cernobil, ocazie cu care a propus o strategie de imbunatatire a strategiei de securitate nucleara in toata lumea.

"Schimbarea climaterica va aduce mai multe incidente meteorologice. Vulnerabilitatea noastra va creste in aceste momente", a declarat oficialul ONU.

Tot articolul, in Jurnalul National

Japonia: 48,5 miliarde dolari pentru reconstructia dupa cutremur si tsunami!... Papa a celebrat Cina cea de Taina si a spalat picioarele a 12 preoti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x