Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza

Lumea catolica e in stare de soc. Papa Benedict al XVI-lea, in varsta de 85 de ani, a decis sa demisioneze, anunta agentia italiana ANSA. Motivul invocat chiar de suveran: sanatatea subreda. Speculatii sunt insa cu miile in presa online. Pe 28 februarie va avea loc ceremonia oficiala de retragere.

UPDATE 14:06 Urmatorul papa va fi ales pana la sfarsitul lunii martie.

UPDATE 13:34 „Puterea mintii si cea a trupului sunt necesare, puteri care, in ultimele luni, s-au deteriorat in ceea ce ma priveste, pana in punctul in care trebuie sa-mi recunosc incapacitatea de a indeplini cum se cuvine sarcinile care mi-au fost incuviintate”, le-a spus papa cardinalilor, conform, CNN.

Papa Benedict al XVI-lea a anuntat in cadrul unui consistoriu al Vaticanului ca va demisiona pe 28 februarie. Se pare ca motivul retragerii ar fi unul de natura medicala.

"Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. Atunci va incepe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de Mediafax.

Joseph Ratzinger a fost ales in fruntea Bisericii Catolice pe 19 aprilie 2005. Benedict al XVI-lea a fost al 265-lea papa.

In 1415, a avut loc ultima retragere a unui Suveran Pontif, cea a lui Grigore al XII-lea.

Foto: Hepta

Hosni Mubarak a renuntat la putere de teama sa nu aiba soarta lui Ceausescu... Au renuntat de bunavoie si nesiliti de nimeni. LISTA papilor care au abdicat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x