Antena Căutare

Papa Francisc, întrerupt de un copil îndrăzneţ. Cum a reacţionat Suveranul Pontif

Un copil a fost în centrul atenţiei la audienţa generală, ţinută de Papa Francisc. În timpul ceremoniei de la Vatican, micul enoriaş a urcat pe scări şi s-a plimbat prin faţa Suveranului Pontif şi a cardinalilor.

Amuzaţi, pelerinii au urmărit defilarea băiatului, însă nu au intervenit nici când s-a împiedicat pe scări. Nu este pentru prima oară când Papa Francisc se află într-o astfel de situaţie. De fiecare dată, însă, Sfântul Părinte nu a cerut ajutorul gărzilor. Ba chiar s-a bucurat mereu de prezenţa celor mici. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioşi să fie mai toleranţi.

„Papa Francisc dorește ca liderii Bisericii Catolice să beneficieze de o înțelegere deplină a impactului devastator resimțit de victimele abuzurilor sexuale comise de către preoți (...) Reuniune îi privește mai întâi pe episcopi, ei au o mare responsabilitate față de această problemă gravă. Însă bărbați femei care sunt experți în domeniul abuzurilor își vor aduce contribuția și pot să ajute la stabilirea cu exactitate a ceea ce trebuie făcut pentru a asigura transparența și responsabilitatea”, a afirmat Greg Burke, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, în urmă cu ceva timp.

Citește și: Papa Francisc, întrerupt de un copil îndrăzneţ. Cum a reacţionat Suveranul Pontif

S-a aflat! Ce sumă neașteptată a donat Ion Țiriac pentru victimele incendiilor din Australia... Liderii mondiali şi-au exprimat îngrijorarea faţă de resurgenţa antisemitismului, la comemorarea Holocaustului din Israe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x