Antena Căutare

Papa Francisc, prima apariție după anularea unor activități publice. A tușit de câteva ori. "Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic" Video

După o "uşoara indispoziţie", Papa Francisc (83 de ani) a apărut duminică pentru prima oară în public. Suveranul pontif a fost obligat să îşi anuleze mai multe audienţe şi activităţi publice în ultimele zile.

Papa Francisc, prima apariție după anularea unor activități publice. A tușit de câteva ori. "Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic" Video
Papa Francisc | captura video YouTube

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să fie atenți și vigilenți atunci când „mesajele, venite la noi din multe locuri” ne invită să fim tentați să experimentăm „intoxicația fărădelegilor”, a notat vaticannews.va.

„Nu vă angajați în dialoguri cu Diavolul”, a mai spus Papa Francisc.

Vaticanul deschide arhivele „Papei lui Hitler”

Aceasta a fost prima apariţie publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tuşit şi a strănutat de mai multe ori.

Momentan nu a fost precizată afecțiunea de care suferă papa Francisc.

Cu toate acestea, în contextul temerilor apărute în Italia în urma epidemiei de coronavirus, purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, a respins vineri speculaţiile despre starea de sănătate a papei.

"Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic decât o uşoară indispoziţie", a precizat Matteo Bruni.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a tuşit de câteva ori şi părea că avea căile nazale înfundate.

A fost sau nu "Papa lui Hitler"?Vaticanul deschide arhivele secrete despre Papa Pius al XII-lea și Holocaust​

De asemenea, liderul de la Vatican a anunţat că nu va participa la o tradiţională reculegere spirituală de şase zile, organizată alături de alţi prelaţi de rang înalt la Curia din Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli.

"Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paştelui. Îmi voi continua reculegerea aici", a declarat papa Francisc.

Este pentru prima dată când liderul de la Vatican nu va participa la acest eveniment după alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice în martie 2013.

Papei Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân în tinereţe, în jurul vârstei de 20 de ani, în timpul unei operaţii realizate la Buenos Aires din cauza unei afecţiuni respiratorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O conferinţă privind economia mondială din Italia, la care ar fi trebuit să participe şi Papa Francisc, a fost amânată din cauza coronavirusului

James Lipton, prezentatorul emisiunii "Inside the Actors Studio", a murit... Inculpat, Netanyahu revendică ”cea mai mare victorie din viaţa sa” în alegerile legislative...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x