Antena Căutare

Parada spectaculoasa a celor trei Regi Magi pe strazile din Madrid

Cei trei Regi Magi, primii care au salutat nasterea lui Iisus Christos, au revenit, ca in fiecare an, la Madrid, in fruntea unui spectaculos cortegiu. Prin traditie, in ajunul Bobotezii, parada Regilor Magi strabate marile orase al Spaniei si tarilor hispanice. Binevoitorii regi sunt si cei care le aduc copiilor darurile de Sarbatori.

Defilarea Regilor Magi a scos in strada mii de copii, insotiti de parinti care au profitat de ocazie pentru a redeveni, si ei, pentru o seara, copii. Cei trei regi, Melchior, Caspar si Balthazar, cu alaiul lor viu colorat, i-au adus pe toti in culmea incantarii.

Povestea biblica spune ca, la 12 zile dupa nasterea Mantuitorului, cei trei Regi, calauziti de o stea, au ajuns la Bethleem, unde i-au adus pruncului sfant ofrande de aur, tamaie si mir. Ei veneau din tari indepartate, cu o intreaga suita de muzicieni si alti slujitori.

Muzicienii nu au lipsit nici acum din parada Regilor, din care au facut parte, tot potrivit traditiei, animale exotice, dar si banale gaste.

In zilele noastre, la defilare se adauga elemente care amintesc de marile parade festive din Statele Unite. Ieri, publicul a putut admira, uimit, evolutiile unei acrobate suspendate de un balon. Au urmat elefanti gimnasti si care alegorice care aminteau de povesti celebre: Vrajitorul din Oz sau Alba ca Zapada.

In traditia hispanica, Regii Magi sunt si cei care tin locul lui Mos Craciun si aduc daruri pentru copiii cuminti. Si, intr-adevar, pachetele cu cadouri au fost purtate, ieri, solemn, de camilele lor. Darurile sunt mai banale decat cele din vremea Mantuitorului, dar la fel de pretioase pentru cei mici.

In ultima vreme, spaniolii au preluat si traditia lui Mos Craciun. Dar, pentru a-si deschide pachetele cu surprize, copiii asteapta rabdatori Ziua Regilor Magi, cand, de obicei, mai primesc inca un rand de daruri.

Ce a scris presa straina despre incinerarea lui Sergiu Nicolaescu si despre viata si opera acestuia... O romanca a socat Italia. A nascut intr-o toaleta publica si tot acolo a abandonat copilul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x