Antena Căutare

Parintele PC-ului, Henry Edward Roberts, a decedat la varsta de 68 de ani

Parintele PC-ului, Henry Edward Roberts, a fost inventatorul primului calculator personal, Altair 8800, si s-a stins joi din viata in urma unei pneumonii severe.

Potrivit BBC News, Roberts a fost omul dupa care s-ai inspirat mai tarziu Bill Gates si Paul Allen, fondatorii Microsoft, in prezent una dintre cele mai importante companii din IT-ul mondial.

Practic, Gates si Allen l-au contactat pe Roberts dupa ce au vazut calculatorul inventat de acesta pe coperta unei reviste si i-au propus sa scrie un soft pentru el. Programul a devenit celebru sub numele de Altair-Basic si a reprezentat fundamentul actualului imperiu Microsoft, scrie Hotnews.

Henry Roberts a fost fondatorul Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), firma conceputa initial pentru a vinde kituri electronice pentru fanii aeromodelelor. Compania a inceput sa vanda si kituri pentru calculatoare comerciale si industriale, dar a fost repede covarsita de concurenta firmelor mari.

La mijlocul anilor '70, cand firma sa se lupta cu datoriile, dr Roberts a inventat Altair 8800, care opera cu un microprocesor Intel 8080. Kitul, in valoare de 395 de dolari, a aparut pe coperta revistei Popular Electronics in 1975, declansand o avalansa de comenzi. Asamblat, produsul era mai scump cu 100 de dolari.

Scenografi romani apreciati in strainatate... Terorist Al-Qaeda, in Romania?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x