Antena Căutare

Parlamentul britanic, închis din cauza pandemiei noului coronavirus, pe o periadă de o lună, cu o săptămână înainte să intre în vacanţa de Paşte

Parlamentul britanic se pregăteşte să fie închis miercuri - pe o perioadă de o lună -, iar deputaţii sunt trimişi acasă cu o săptămână mai devreme în vacanţa de Paşte, din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Premierul britanic Boris Johnson a instituit luni o izolare a populaţiei Regatului Unit - pe o perioadă de cel puţin trei săptămâni - şi a dispus să se închidă toate magazinele şi serviciile neesenţiale.

”Parlamentul trebuie, evident, să dea un exemplu”, a apreciat un deputat conservator, Robert Jenrick, adăugând că este important, de asemenea, ca personalul să fie protejat.

Un ministru s-a declarat în schimb ”sigur că Parlamentul îşi va relua sesiunea după vacanţa de Paşte”, subliniind că este important ca deputaţii să-şi joace rolul.

O legislaţie de urgenţă care acordă Guvernului puterea de a obliga cetăţenii să se izoleze a fost examinată în Parlament săptămâna aceasta şi urma să fie adoptată definitiv miercuri.

Sursa : news.ro

Spania ia locul Italiei?! Bilanţul morţilor de Covid-19 creşte puternic, iar focarul de infecție cu coronavirus se află ... Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x