Antena Căutare

Peste un milion de români ar putea fi afectați și își fac griji în legătură cu viitorul lor în Italia. Partidele anti-imigraţie au luat avânt după alegerile parlamentare

Afectaţi de stagnarea economică, de şomajul ridicat şi de problema nerezovaltă a migraţiei, italienii s-au lăsat seduşi de promisiunea deportării migranţilor extracomunitari.

Afectaţi de stagnarea economică, de şomajul ridicat şi de problema nerezovaltă a migraţiei, italienii s-au lăsat seduşi de promisiunea deportării migranţilor extracomunitari.

„Sindromul Italia” lovește tot mai mulți români! Care sunt semnele ce te trimit urgent la doctor!

Peninsula se pregăteşte acum pentru o perioadă dominată de instabilitate politică. Marele perdant este Partidul Democrat. Liderul formaţiunii este fostul premier Matteo Renzi. El a anunţat că va demisiona. Şi Silvio Berlusconi a sperat într-o revenire triumfătoare în politica italiană, dar a pierdut. Coaliţia formată în jurul lui nu a obţinut suficiente voturi încât să-şi asigure majoritatea necesară pentru a forma un Guvern.

La începutul anului 2017, conform datelor oficiale publicate de Institutul Național de Statistică din Italia, erau înregistrați în Peninsulă 1.168.552 de cetăţeni români, reprezentând 22,6% din numărul total al străinilor din peninsulă.

Ca prezență teritorială, românii din Italia preferă regiunea Lazio unde este înregistrat un număr de 229.702 de rezidenți legali, urmată de regiunile Lombardia, cu 167.891 și Piemonte, 148.136 de români rezidenți. La polul opus, Basilicata cu 8.768 și Molise cu 4.210 de rezidenți români legali.

TRAGEDIE. Patru oameni AU MURIT în urma unei explozii într-un bloc! Autoritățile sunt în alertă!... ALERTĂ DE GRADUL ZERO pe litoral! Un VAL URIAȘ se apropie de țărm: „Mii de oameni sunt în pericol. Poate fi o TRAGEDIE U...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x