Antena Căutare

Ploaia de meteoriti a devenit dosar de ancheta guvernamentala, in Rusia

In Rusia, ploaia de meteoriti a devenit dosar de ancheta guvernamentala. Presedintele Vladimir Putin vrea sa stie exact cum de un astfel de eveniment le-a scapat savantilor. Rusii au depasit, insa, spaima si curata acum urmele dezastrului. Iar lumea rasufla usurata. A scapat si de meteoriti si de asteroidul care a trecut, ieri, pe langa Pamant.

Ieri, au crezut ca vine sfarsitul lumii. Azi, rusii din cele trei regiuni afectate de ploaia de foc incearca sa repare ce mai poate fi reparat. Le-au venit in ajutor peste 20.000 de membri ai echipelor de interventie, iar trei avioane survoleaza zona. Presedintele Vladimir Putin vrea un raport complet despre incident. “Trebuie sa analizam situatia, sa evaluam pagubele suferite”, a declarat Putin.

Sunt multe intrebari fara raspuns si tot la fel de multe teorii. Multi rusi inca banuiesc ca armata a tras o racheta inspre meteorit. Altii vorbesc despre un test al armatei.americane in zona. Bine ca nu a fost mai rau, spun cei mai multi.

E valabil si pentru pamantenii care au urmarit ieri trecerea razanta pe langa Pamant a unui asteroid cat jumatate de teren de fotbal. Vestea proasta este ca uriasa roca spatiala va reveni, peste cateva zeci de ani, in apropierea Terrei. Atunci ar putea deveni o amenintare. “Studiem acum posibilitatea, foarte redusa, ca el sa loveasca Pamantul in anul 2080. Ma astept, totusi, sa treaca si atunci si vom fi siguri ca nu vom mai avea probleme cu acest asteroid multa vreme, in viitor”, a precizat savantul Paul Chodas

Astronomii au calculat ca, in medie, un asemenea corp ceresc se prabuseste pe Pamant la fiecare 1.200 de ani. Dar nimeni nu stie precis cat timp a trecut de la ultima ciocnire.

Foto: hepta

VIDEO! Panica in SUA: Un meteorit s-a dezintegrat deasupra orasului San Francisco... Rusii au inceput reconstructia dupa distrugerile provocate de meteoritul care a explodat deasupra regiunii Ural...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x