Antena Căutare

Poliţia a primit consemnul ”reţinerii” faţă de manifestaţii împotriva autorităţilor după recunoşterea doborârii avionului ucrainean

Comandantul Poliţiei din Teheran a anunţat luni că a primit consemne de ”reţinere” faţă de manifestaţii ale furiei vizând autorităţile, observate de sâmbărtă seara, după ce Iranul a recunoscut că a doborât din eroare un avion ucrainean, relatează AFP.

”Poliţia a tratat persoanele care s-au adunat cu răbdare şi teleranţă. Poliţia nu a tras deloc asupra adunărilor, pentru că reţinerea era pe ordinea zilei poliţiştilor din capitală”, a declarat generalul Hossein Rahimi, citat de televiziunea de stat.

Forţele armate iraniene au recunoscut sâmbătă că zborul PS752 al companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), care s-a prăbuşit la 8 ianuarie după ce a decolat de la Teheran, a fost doborât cu o rachetă, ”din greşeală”, în contextul în care apărarea ţării era în stare de alertă la nivel de ”război”, de teama unui atac american.

Anunţul cu privire la vina forţelor armate a creat un şoc în Iran şi un val de indignare.

Încă de sâmbătă, o ceremonie de omagiere a victimelor la o universitate de la Teheran s-a transformat într-o manifestaţie împotriva autorităţilor, la care s-a strigat ”Moarte mincinoşilor” şi care a fost dispersată de poliţie.

Duminică seara au avut loc, din nou, adunări ale furiei, de o amploare dificil de evaluat.

Înregistrări video - publicate pe reţele de socializare, dar care nu au ptutu fi autentificate - sugerează că mai multe persoane ar fi fost rănite în tiruri cu gaze lacrimogene.

Sursa : news.ro

Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Ce fac autoritățile din Australia pentru a salva animalele care au supraviețui... Macron îi transmite lui Putin că vrea un armistiţiu ”credibil, durabil şi verificabil” în Libia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x