Antena Căutare

Polițiștii au dat de belea! Ce taxă le-a fost impusă pentru un serviciu la care aveau acces gratuit

Polițiștii din Statele Unite ale Americii au de plătit o taxă, dacă vor ca Google să le mai furnizeze date despre persoane suspectate de infracţiuni, atunci când autorităţile vor să emită mandate şi citaţii.

Polițiștii au dat de belea! Ce taxă le-a fost impusă pentru un serviciu la care aveau acces gratuit
Ilustrație.

Confruntaţi cu un număr mare de solicitări ale datelor personale ale utilizatorilor, Google a început să perceapă, în această lună, o taxă poliţiei şi altor agenţii guvernamentale pentru cererile legale de accesare a emailurilor, informaţii în vederea localizării şi despre căutările internauţilor pe internet.

Taxa percepută variază de la 45 de dolari pentru o citaţie, 60 de dolari pentru interceptarea convorbirilor până la 245 de dolari pentru un mandat de percheziţie, potrivit unei notificări trimise unor oficiali din poliţie consultată de The New York Times, citată de Mediafax.

Notificarea include tarife pentru alte cereri legale. Un purtător de cuvânt al Google a spus că tarifele au fost introduse în vederea compensării costurilor pentru emiterea mandatelor şi citaţiilor.

Legea federală permite companiilor să deconteze taxele de acest tip, însă decizia Google reprezintă o schimbare majoră în felul în care gestionează solicitările legale.

Iranul pregăteşte lansarea unui satelit, Zafar, pe orbită, anunţă Guvernul... Prăbuşirea unui avion militar american în Afganistan, confirmată de Pentagon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x