Antena Căutare

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern convoacă alegeri legislative cu două luni înainte de termen, în septembrie

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a convocat marţi alegeri legislative în septembrie, un scrutin care ar urma să-i permită să-şi dovedească popularitatea puternică de care se bucură în străinătate, relatează AFP.

Conducătoarea de centru-stânga, care intenţionează să candideze la un al doilea mandat de trei ani, a anunţat că alegătorii sunt chemaţi la urne la 19 septembrie, cu două luni înainte de data stabilită în vederea scrutinului la terman.

”Le voi cere tuturor neozeelandezilor să continue să-mi susţină acţiunea şi conducerea actuală a Guvernului, fondată pe stabilitate, o economie puternică şi provocări pe termen lung cu care Noua Zeelandă se confruntă”, a declarat Ardem, în vârstă de 39 de ani.

În primul său mandat ea a devenit mamă şi şi-a făcut un nume mondial prin gestionarea atacului vizând două moschei la Christchurch, în martie 2019, soldat cu 51 de morţi, şi erupţia în decembrie a Vulcanului White Island, soldată cu 20 de morţi.

Pe plan intern, sondajele arată o scădere a cotei popularităţii sale.

Conservatorul Simon Bridges, liderul Partidului Naţional (opoziţie), a atacat-o pe Ardem cu privire la subiectul conflictului teritorial cu maori şi a programului său privind cumpărarea de armament după atacul armat de la Christchurch.

Jacinda Ardern este criticată de asemenea pe tema kiwiBuild - un program de construcţie de locuinţe. Programul prevede permiterea accesului la proprietate la preţuri abordabile, prin construirea a 100.000 de case. Până în prezent, el nu a răspuns aşteptărilor.

Economia neozeelandeză suferă din cauza unei creşteri slabe, iar costul vieţii a crescut.

Sursa : news.ro

Prima contaminare de la om la om cu noul coronavirus chinez în primul caz din Germania; Japonia anunţă un prim caz de co... Guvernul minoritar al lui Justin Trudeau supravieţuieşte unei moţiuni de cenzură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x