Antena Căutare

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, implicat intr-un scandal de proportii

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, este implicat intr-un scandal de proportii privind legaturile sale cu mediul de afaceri. Seful statului refuza sa ia in calcul varianta demisiei si sustine ca poate justifica toate acuzatiile care ii sunt aduse, informeaza Deutsche Welle.

Wulff este suspectat ca ar fi tainuit un imprumut pe care l-ar fi luat de la un om de afaceri, pe cand era premier al landului Saxonia Inferioara. Liderul german ar fi imprumutat 500.000 de euro de la sotia unui om de afaceri cu care este prieten.


Din punct de vedere juridic, acest lucru nu este ilegal, insa presedintele a negat initial existenta oricarei relatii de afaceri cu acesta.

Potrivit unor informatii aparute in presa, se pare ca nu sotia antreprenorului i-a oferit imprumutul, ci chiar omul de afaceri. In plus, presa a mai scris ca Wulff si-a petrecut, ca fost premier de land, mai multe vacante in resedintele altor magnati.

In aceste context Presedintia a facut public luni un set de documente pe care sa le poata consulta oricine are nelamuriri.

Wulff va trebui insa sa se explice, marti, in fata unui "Consiliu al Batranilor", organismul cu functie de comitet executiv si consultativ al Parlamentului landului Saxonia Inferioara. Liderul german va trebui sa raspunda cel putin la intrebarea de ce a mintit la inceput.

sursa: Antena3

foto: EPA/ Intact Images

Imagini cu trupul neinsufletit al lui Kim Jong-Il, prezentate de televiziunea nord-coreeana... FOTO! Ultima aparitie publica a lui Kim Jong-Il. Dictatorul, fotografiat in primul supermarket din Coreea de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x