Antena Căutare

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, atacat cu pantofi de un somer

Presedintele iranian nu mai este iubit de electorat. Mahmoud Ahmadinejad a avut parte de un tratament neobisnuit in timp ce sustinea un discurs in localitatea Sari. Potrivit The Guardian, un somer iranian nemultumit, fost lucrator in industria de textile, si-a aruncat incaltamintea in directia presedintelui tarii. Acesta din urma a reusit sa se fereasca la timp. Barbatul a fost imediat identificat si retinut de autoritati.

Rashid, de 45 de ani, fusese concediat dintr-o fabrica de materiale textile, dupa un an in care angajatii nu si-au primit salariile. Dupa gestul sau, barbatul a fost doborat la podea de ceilalti participanti, care au strigat sloganuri de sustinere a liderului iranian.

Potrivit culturii din Orientul Mijlociu, a arunca cu pantofii in cineva reprezinta modul cel mai evident de a arata indignare.

In 2008, George Bush a avut parte de acelasi tratament in cadrul unei conferinte de presa din Bagdad, unde un jurnalist arab a aruncat cu pantofii in fostul presedinte american.

In 2010, un alt presedinte atacat cu pantofi a fost liderul Pakistanului, Asif Ali Zardari, in timpul unei conferinte la Birmingham.

La inceputul acestui an, ministrul francez de externe, Michele Alliot-Marie, a fost atacat de un grup de palestinieni cu pantofi si oua la sosirea in Gaza. Si fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost tinta unui atac cu pantofi. Incidentul s-a petrecut in 2009, la Istanbul, "atacatorul" fiind un un student.

DSK nu a fost atins de pantoful sport de culoare alba, care a cazut pe podea. Strauss-Kahn s-a ferit, insa nu a fost nicio secunda in pericol de a fi lovit, pentru ca un agent de paza s-a repezit sa-l protejeze.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! EBA, confundata cu Elena Ceausescu in PE... VIDEO! Ginerele regelui Spaniei, suspectat pentru delapidare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x