Antena Căutare

Prezidentiale in Bulgaria: Candidatul sustinut de Boiko Borisov, pe primul loc

Aproximativ 6.900.000 de bulgari au fost chemati la urne duminica pentru a-si alege presedintele si consilierii municipali. Rosen Plevneliev, candidatul sustinut de paritdul de guvernamant GERB si premierul conservator Boiko Borisov, s-a clasat, duminica, pe primul loc in primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, informeaza AFP.

Conform primelor estimari ale institutelor de sondaje, Plevneliev, ar obtine aproximativ 40 la suta din voturile alegatorilor, depasindul-l pe rivalul sau de stanga, socialistul Ivailo Kalfin, cu peste zece procente.

Al doilea tur de scrutin va fi organizat duminica, 30 octombrie.

Alegerile reprezinta pentru premierul bulgar, care se afla la jumatatea mandatului sau, un teste pentru popularitate sa. Guvernul Borisov a reusit sa mentina o stabilitate macroeconomica prin impunerea unei austeritati severe.

In Bulgaria, presedintele isi asuma un rol limitat de arbitru: el garanteaza unitatea natiunii si reprezinta tara pe scena internationala.

El este comandantul suprem al armatei, numeste ambasadori si are drept de veto asupra legilor. Daca totusi Parlamentul revoteaza textele de lege fara schimbari, seful statului este obligat sa le promulge.

Sursa: Antena3

Foto: novinite.com

Ministrii Finantelor din zona Euro au aprobat noua transa din imprumutul Greciei... Borisov: Romania si Bulgaria vor adera la Schengen in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x