Antena Căutare

Reputatul fotograf Victor Skrebneski, care i-a imortalizat pe Orson Welles, Bette Davis şi David Bowie, a murit la vârsta de 90 de ani

Reputatul fotograf Victor Skrebneski, care i-a imortalizat între alţii pe Orson Welles, Bette Davis, David Bowie şi Cindy Crawford, a murit la vârsta de 90 de ani din cauza unui cancer.

Reputatul fotograf Victor Skrebneski, care i-a imortalizat pe Orson Welles, Bette Davis şi David Bowie, a murit la vârsta de 90 de ani
Victor Skrebneski

Skrebneski a murit sâmbătă, la Chicago.

„Să lucrez cu Victor a fost unul dintre privilegiile carierei mele în modelin”, a spus Crawford într-un comunicat citat de Variety. „A fost primul meu mentor şi m-a învăţat atât de multe despre arta modelingului şi a fotografiei. Anii petrecuţi în studioul lui, fiind îndrumată de un adevărat artist, m-au pregătit pentru viaţa în lumea modei, iar eleganţa şi rafinamentul lui mi-au format definiţia adevăratului gentleman”.

Între personalităţile pe care le-a fotografiat Victor Skrebneski se numără Oprah Winfrey, Raquel Welch, Francois Truffaut, Audrey Hepburn, Bette Davis şi cuplul prezidenţial Barack şi Michelle Obama.

Skrebneski şi-a organizat studioul din Chicago în 1952 şi a lucrat pentru campanii publicitare precum „Estee Lauder woman” şi reviste ca Playboy.

El a colaborat din 1966 şi cu Chicago International Film Festival, pentru care a realizat afişe ce au devenit obiecte de colecţie de-a lungul anilor.

Născut în Chicago, el a urmat aici cursurile School of the Art Institute şi ale Illinois Institute of Technology. În 1989, The School of the Art Institute of Chicago a organizat o expoziţie cu lucrările sale. O retrospectivă a jumătate de secol de carieră a fost prezentată la Museum of Contemporary Photography.

Anul acesta, a fost publicată a 18-a lui carte, „Skrebneski Documented”.

Sursa: News.ro

„Doctore, cred că ne ducem amândoi” Nu s-au dus! Doi bătrânei au supraviețuit unei forme agresive de coronavirus. Un sin... Noua Zeelandă - Peste o mie de cazuri de Covid-19. Noile măsuri restrictive separă familiile şi cuplurile care nu locuie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x